За нас

За нас

Арт Център Вихрони се намира в село Долно Камарци, на 40 км от град София. Предлагаме арт туризъм за деца, квалификационни курсове по живопис, керамика, текстил, дърворезба, металопластика и др. Организираме тематични и международни пленери, тийм билдинги и студентски практики, срещи между изтъкнати автори и колекционери. В Арт Център Вихрони можете да видите постоянна експозиция на гостувалите посетители.

На разположение на нашите гости са: зала за дебати с 50 места, изложбена зала от 50 м.кв., керамично ателие с две пещи по 1000 литра, открита изложбена площ 1000 кв.м., пет открити ателиета за приложно изкуство, шест двойни стаи със самостоятелни бани. Предстои разширение на арт център Вихрони, включващо мултимедийна зала и галерия от 120 кв.м.

До локацията може да се стигне с кола, автобус или влак. На близо са къщата на Елин Пелин в Байлово, Хидропарк Вятърните Мелници и Копривщица. Природата тук е запазена непокътната в естествения си вид. Този район е един от най- чистите в Софийска област. През селото минава река Макоцевска, а на близо има язовир с риба.

Заповядайте!