За Авторите

Проф. д-р Аделина Попнеделева

 

Аделина Попнеделева участва с живопис - акварел, акрил, маслени бои, смесена техника. 

За повече информация.

 

 

https://nha.bg/bg/stranica/adelina-stancheva-popnedeleva-docent-d-r

http://adelinapopnedeleva.blogspot.com/

 

 

Проф. Вихрони Попнеделев 

Вихрони Попнеделев е професор в НХА. Работи в областта на живописта, керамиката, скулптурата и текстила. Основател на арт център "Вихрони". 

 

 

http://artcentrevihrony.blogspot.com/

 

Мила Попнеделева- Генова 

 

Автор и илюстратор на детски книги.

" Мила Вихрониева Попнеделева-Генова завършва Националната Художествена Академия в София, специалност " Илюстрация и художествено оформление на книгата". За няколко години тя се утвърждава като автор и илюстратор със специален интерес към детската книга. Продуктите й се отличават преди всичко с изградения, ясно различим и комуникативен стил, който "говори" еднакво добре и на деца, и на възрастни. В работата си Мила Попнеделева-Генова въвежда и нещо ново - директната и близка работа с основната част от потенциалната читателска аудитория - децата. Това взаимодействие дава резултат и книгите, които разчитат на него, са живи, пъстри, чувствителни, изпълнени с неочаквани обрати, каквито само детското въображение може да роди."

д-р Мария Василева, изкуствовед

В изданията си Мила Попнеделева-Генова постига впечатляващ синтез. Става дума за синтез между текст, пластически изказ и адекватност на творческото мислене,който води към изграждането на шедьовър, на онзи тип “запомнящи” се книжки, които живеят в сърцата на малчуганите от България и света.

д-р Даниела Чулова - Маркова

http://mpopnedeleva.blogspot.com/p/blog-page_7041.html