Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда за живопис "Захари Зограф"

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда за живопис "Захари Зограф"
26 септември 2020

Отличията бяха връчени на церемония в художествена галерия „Проф. Васил Захариев“ . Наградата на Вихрони Попнеделев връчи кметът на общината Владимир Георгиев. Призът е сред най-авторитетните отличия в гилдията на художниците.

„И Андрей Даниел, и Вихрони Попнеделев са емблематични представители на хитовата авангардна група до 1989 г. Групата „Градът“ тогава предлагаше алтернативни решения на представяне на изкуството извън галерията“, отбеляза проф. Аксиния Джурова. И изтъкна запазената свобода и бунтарско отношение у отличените художници.

“TIMES REIMAGINED”- СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА CHUN KWANG YOUNG И АРХИТЕКТ СТЕФАНО БОЕРИ.

При посещение на венецианското бианале за изкуство през 2022 година, случайно попаднах на съпътстващото събитие “Times Reimagined”. Изложбата е впечатляваща и има дълбока многопластова концепция. Потърсих и преведох част от статиите посветени на събитието, за да предам с по-голяма точност идеята на авторите. Линк към оригиналните статии и постове са приложени в края на статията. Снимките са част от личен архив.

прочети още

Вихрони и Аделина Попнеделеви с обща изложба в Бургас

Вихрони и Аделина Попнеделеви подреждат съвместна изложба в Бургас. Експозицията се открива от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“.

прочети още

Честит Рожден Ден !

Професор Вихрони Попнеделев днес празнува рожден ден.

прочети още

Вихрони Попнеделев и Андрей Даниел номинирани с национална награда Захари Зограф

Художниците Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев са номинирани за Националната награда за постижения в изобразителното изкуство “Захарий Зограф” за 2019 г., съобщиха от пресцентъра на община Самоков.

прочети още